Мениджърът на Челси - Франк Лампард, коментира предстоящия сблъсък за ФА Къп, в който "сините" ще се изправят срещу Арсенал в преследване на трофея от надпреварата. 

"Искаме да спечелим, просто е", заяви Лампард. 


Сблъсъкът на "Уембли" е тази вечер, от 19:30 ч. и ще можете да го гледате пряко по DIEMA SPORT 2, както и да следите двубоя с Gong.bg.


"Знам колко е важен този трофей за феновете, така че искам да го спечеля заради тях и заради моя отбор. Израснах, гледайки ФА Къп финали, помня всички много добре. Ако ми дадете 5 минути, ще Ви изброя всички от 90-те насам."

"Има някаква магия в това как се чувстваш след като спечелиш. Все още пазя това чувство в себе си, така че ще опитам да помогна на футболистите ми и феновете да се почувстват по същия начин."

Лампард призна, че не е разговарял със собственика на "сините" - Роман Абрамович, но няма и нужда. 

"Няма нужда от обаждане или съобщение, защото аз усещам подкрепата му постоянно, откакто поех работата. Той ме е подкрепял толкова време като играч, сега искам да му се отплатя." 

Специалистът призна, че няма да се фокусира върху слабата игра на Давид Луис и не би се опитал да я използва в полза на своя тим. 

"Не гледам на Луис като на "слабото място" на Арсенал. Уважавам го изключително много, бяхме съотборници, заедно спечелихме Шампионската лига. Той бе част от нещо страхотно. Освен това, той има добро сърце. Знам колко полезен може да бъде на отбора си, така че гледам на него като на добър футболист", заяви Франки.