Франк Лампард заяви, че Челси ще се опита да задържи Уилиан и Оливие Жиру, ако сезонът във Висшата лига бъде рестартиран.

Двамата са най-известните играчи, чиито контракти изтичат на 30 юни. Последният двубой на „сините“ преди спирането на шампионата беше убедителната победа над Евертън с 4:0 на „Стамфорд Бридж“ на 8 март – двубой, в който и двамата играчи се разписаха. Мениджърът на лондончани сподели пред Sky Sports, че иска да завърши кампанията със същия състав, ако се стигне до подновяване.

„Все още не е ясно ако и кога ще играем отново. Имаме големи и важни играчи, чиито договори изтичат през лятото, така че това е едно от нещата, които обмислям внимателно. Тези с изтичащи договори служиха чудесно на клуба и са привързани към Челси. Разбира се, че те имат своите притеснения по отношение на тренировки и ако предсезонната подготовка бъде кратка, те ще искат да са в добра форма. Надявам се да удължим контрактите им. Бих искал да приключим сезона със същия състав, но ще видим какво ще стане“, каза Лампард.

Висшата лига ще гласува в понеделник относно това дали да започне първа фаза на тренировки, в която играчите ще продължат да спазват социална дистанция на малки групи, в съответствие с правителствените ограничения за контролиране на вируса. /БГНЕС