Мениджърът на Челси, Франк Лампард, отдавна е приел високите очаквания, които има към него като наставник на "сините". 41-годишният треньор записа името си в историята на клуба като голмайстор за всички времена и ясно осъзнава, че като мениджър също трябва да постига успехи. 

Все пак, легендата се надява, че независимо от резултатите в първия си сезон начело на Челси, неговата репутация няма да бъде разклатена. 

"Треньорската професия много се измени последните 20 години и стана много по-динамична. Не мисля, че треньор на Челси отпреди 25 години например, би се нуждаел от същите качества, каквито сега", заяви Лампард.

"В ерата "Абрамович" има високи очаквания, които ти носят страшно много напрежение. Като треньор си длъжен да вземаш трудни решения, а имаш нужда от отбор със силни личности." 

"Имал съм толкова много треньори, натрупах страхотен опит. Те ми дадоха различни уроци за треньорската професия." 

Челси се намира на заветното четвърто място в класирането, което е последното, даващо право на отбор да участва в Шампионска лига през следващия сезон, но паузата заради коронавируса го принуждава да чака, без да знае какъв точно ще бъде развоят. 

"Моята цел е проста - да бъда колкото се може по-успешен треньор в Челси. Ако не се получи, надявам се, че няма да повлияе на това, което съм постигнал за 13 години като футболист тук", завърши Лампард. 

За 13 години Франк Лампард стана трикратен шампион на Англия, спечели 4 пъти ФА Къп, 3 пъти Купата на Лигата и вдигна по веднъж трофеите в Шампионска лига и Лига Европа.