Мениджърът на Челси Франк Лампард опроверга твърденията на старши треньора на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер, че "сините" имат несправедливо предимство пред "червените дяволи" преди полуфиналната им среща за ФА Къп този уикенд.

Норвежецът заяви вчера, че Челси ще бъде по-свеж, след като има допълнителни 48 часа почивка поради графика на мачавоте. Юнайтед победи Кристъл Палас в среща от Висшата лига в четвъртък вечерта - цели два дни, след като Челси победи Норич Сити на "Стамфорд Бридж“.

Въпреки това, Лампард не само да омаловажи предложението, но и стигна дотам, че това може дори да е в полза на Юнайтед.

"Играхме в събота, вторник тази седмица, те играха в понеделник, четвъртък, така че и двата отбора сме играли по два мача тази седмица", каза Лампард.

"Намираме се в период, в който играем много често и трябва да работите със състава такъв, какъвто е, но не става дума за предимство или не. Понякога това работи в твоя полза да играеш редовно, така че не го виждам като предимство да имаме повече почивка", продължи той.

"Имаме Манчестър Юнайтед пред себе си, а след това Манчестър Сити или Арсенал, така че ще бъде трудно. На полуфинал сме, знаем какво има пред нас и в този момент се борим на два фронта, защото внаги искаме да печелим трофеи. От играчите зависи да направят най-доброто в неделя, но се изправяме срещу много добър отбор в добра форма", заяви още Лампард.