Франк Лампард заяви, че хаосът около Челси нямаше да го спре да подпише с клуба, ако все още беше активен футболист. "Сините" преживяват тежък сезон, но ще се опитат да завършат кампанията положително, след като сложиха край на серия от шест последователни поражения под ръководството на Лампард с победа над Борнемут с 3:1 като гост миналата събота. Успехът на южния бряг бе първи за тях от 11-и март насам, когато отборът още беше воден от Греъм Потър - за девет мача лондончани бяха вкарали едва четири гола.

В момента тимът е на 11-та позиция във Висшата лига, при четири оставащи срещи, но говорейки преди домакинството на Нотингам Форест, Лампард настоя, че има "фантастични намерения" за придвижването на клуба в правилната посока. "Външно, Челси изглежда като пълна бъркотия. Ако даден играч е топ футболист сега, в пика на кариерата си, ще подпише ли с клуба? Абсолютно бих подписал с Челси. Има много страхотни неща за клуба. "Формата е временна, класата е вечна" е добра сентенция в случая. Виждам фантастични намерения за извеждане на клуба в правилната посока в бъдеще. Много големи клубове минават през този процес по един или друг начин и, колкото по-успешен си бил преди, толкова повече попадаш в заглавията, когато стигнеш до този момент. Като индивидуален играч със сигурност бих дошъл тук, защото това е невероятен клуб. Понякога е приятно да си част от процеса, който извежда клуб в посоката, която искаш той да отиде. Понякога е по-добре да си в такава обстановка, а не просто да те хвърлят някъде, където нещата вървят по мед и масло", каза той.

Мачът с Нотингам ще бъде възможност за Челси да сложи край на поредица от шест последователни домакинства без успех във всички турнири, като за последно "сините" вкусиха от победата на "Стамфорд Бридж" в двубоя с Борусия Дортмунд в Шампионската лига на 7 март. "Ако домакинската форма не е на ниво от идването ми тук насам, то то е напълно нормално и човешко да доведе до нервност сред играчи и щаб. Единственият начин за излизане от тази ситуация е да се опиташ да направиш правилните неща. Бил съм в подобни ситуации като играч. Точно това трябва да направят футболистите и сега, толкова е просто. Феновете ще ги подкрепят и това може да им помогне да се превърнат в сила. Точно към това се стремим", завърши бившият халф на "сините".

До края на кампанията във Висшата лига, освен домакинството на борещия се за оцеляването си Нотингам, Челси има три тежки мача, като гостува на манчестърските грандове Сити и Юнайтед, преди да завърши сезона с двубой срещу третия в таблицата Нюкасъл, който е в битка за топ 4, у дома на "Стамфорд Бридж".