Гол в добавеното време донесе точката за Лестър при гостуването на Уест Хем в 35-ия кръг на английската Висша лига. Харви Барнс реализира във втората минута на добавеното време и така Лестър измъкна 2:2 при гостуването си.

Уест Хем бе на минути от успеха, но в крайна сметка взе само точка, с която спря серия от три поредни загуби и нагрупа 43 точки на 11-ото място. Лестър е осми с 48 точки.

Домакините поведоха с попадение на Михаил Антонио в 37-ата минута, а преди това в 26-ата Антонио пак застраши вратата, пазена от Каспер Шмайхел, но той реагира навреме.

Джейми Варди изравни за 1:1 в 67-ата минута на мача, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата на Уест Хем със страхотен изстрел.

Лестър пропиля добра възможност за попадение в 71-ата минута, а в 82-ата Лукас Перес пак даде аванс за домакините – 2:1. Перес вкара топката в мрежата на Лестър и в 90-ата минута, но голът не бе зачетен заради засада. Две минути по-късно Харви Барнс бе най-съобразителен и вкара за 2:2, носейки равенството на Лестър.

В друга среща от 35-ия кръг Хъдърсфийлд загуби от Уотфорд  с 1:2. Победата даде шанс на Уотфорд да излезе седми с 49 точки в актива си. Хъдърсфийлд пък остава последен, 20-и с едва 14 точки. Тимът вече има седем поредни поражения.

Жерар Деулофеу даде преднина на Уотфорд още в 5-ата минута. Пак той покачи на 2:0 в 80-ата. Попадението за домакините дойде в добавеното време. Карлан Ахерн-Грант се разписа за 1:2 в 93-ата минута.

източник: Gulliver/GettyImages

Отборът на Фулъм пък се справи с Борнемут с 1:0 като гост.  Фулъм записа едва шеста победа от началото на сезона и има 23 точки на 19-ата позиция във временото класиране. Борнемут пък е 12-и с 41 точки в актива си.

Победният гол бе дело на Александър Митрович от дузпа в 53-ата минута на двубоя. Иначе в 18-ата Райън Фрейзър отправи обещаващ изстрел, но Серхио Рико спаси. Райън Бабел бе близо до попадение за Фулъм в 49-ата минута, но не бе достатъчно точен.

Също в среща от 35-ия кръг Уулвърхемптън и Брайтън завършиха при 0:0 двубоя по между си, като  Уулвс е девети с 48 точки, Брайтън е 17-и с 34 точки, точно над зоната на изпадащите в Англия.

Домакините имаха шанс за попадение в 33-ата минута, когато Диого Жота напредна и стреля, но вляво от вратата на Брайтън. Пак той в 45-ата удари греда за Уулвс и в крайна сметка мачът завърши при 0:0.