Отборът на Тотнъм се изкачи до четвърто място във Висшата лига на Англия, след като късен гол на Хюн-мин Сон донесе победата на "шпорите" с 2:1 над Лутън. Мачът от 30-ия кръг на шампионата се игра на „Тотнъм хотспър стейдиъм“ в Лондон.

Отборът на Лутън започна срещата по мечтан начин, с попадение още в 3-ата минута на двубоя. Рос Баркли намери Андрос Таунсенд, за да нанесе точен удар в долния ъгъл на вратата за 1:0.

Ранното попадение не успя да накара „шпорите“ бързо да се върнат в мача. Това се случи едва през второто полувреме.  Иса Каборе си вкара автогол в 51-ата минута. След добра акция на Педро Поро и последвалото центриране Каборе засече топката в своята мрежа за 1:1.

Последваха нови силни минути за домакините. Попадението в края на срещата, в 86-ата минута, донесе трите точки на „шпорите“. Брендън Джонсън успя да намери Хюн-мин Сон, който със завършващия си точен удар за 2:1 вдигна трибуните на крака.

Резултатът изкачи Тотнъм над Астън Вила на четвърото място в подреждането, заради по-добрата голова разлика. От друга стран серията без победа на Лутън продължава вече 10 мача (3 равенства и 7 загуби). "Шпорите" са с 56 точки, докато Лутън са на опасната 18-а позиция с 22 пункта.

Резултати: 

Борнемут - Евертън - 2:1

Челси - Бърнли - 2:2

Нотингам Форест - Кристъл Палас - 1:1

Шефилд Юнайтед - Фулъм - 3:3

Тотнъм - Лутън - 2:1

Нюкасъл - Уест Хем - 4:3

по-късно днес: Астън Вила - Уулвърхемптън

Брентфорд - Манчестър Юнайтед

в неделя:

Ливърпул - Брайтън

Манчестър Сити - Арсенал