Нападателят Даниел Стъридж ще трябва да се примири с поредния си период далеч от футболните терени заради контузия. Английският футболист, който смени Ливърпул с Уест Бромич през януари в търсене на повече игрови минути, ще трябва да се лекува поне 2 седмици след травмата още в самото начало при загубата от Челси с 0:3.

Стъридж определено не бе щастлив, още докато напускаше терена, защото вече от няколко години не успява да изкара продължителен период без да пострада. Един от бившите лекари на Челси – Ралф Роджърс хвърли малко повече яснота защо при хора като Стърдиж контузиите се получават по-често в сравнение с други играчи.

Кошмарът на Стъридж с контузиите няма край!

„Нека да вземем като цяло един футболист, който не е играл от доста време. Първото нещо е, че трябва да се приведе в подходяща форма”, коментира д-р Роджърс.

„Ако някой получи контузия в бедрото, често се получава тъканта да зарасне с белег. Това, което знаем за нея, е, че тя не функционира както нормална мускулна тъкан и е склонна към повторна контузия.”

Две седмици пауза за каръка Стъридж

„Когато се получи натрупване на подобна тъкан, то вече е ясно, че подобен играч има склонност към рецидив на травмата. И когато случаят касае експлозивни играчи, които зависят изцяло от скоростта си, а мускулите им са стегнати и температурата е ниска, то е лесно, един вид, да се скършат.”

„При атлетите в общия случай, когато веднъж си получил контузия, си склонен и към други, при това не задължително на същото място”, допълни д-р Роджърс.