Първата порция мачове от Купата на Лигата, в която са замесени и водещите отбори във Висшата лига, определено не разочарова. Получиха се няколко изненади, а немалко мачове минаха през въртележката на дузпите.

Нюкасъл и Кристъл Палас завършиха при резултат 0:0. Двата отбора заложиха на най-доброто, с което разполагат, като показаха, че този турнир ги интересува и искат да стигат максимално далеч в него. Нюкасъл доминираше през по-голямата част от срещата, като "свраките" отправиха забележителните 13 удара, но не успяха да намерят целта. Кристъл Палас разчиташе на контраатаки и статични положения.

Стигна се до дузпи, като за Нюкасъл изпуснаха Свен Ботман и Бруно Гимараеш. За отбора на Патрик Виера пропуски направиха Миливоевич, Матета, а решаващата дузпа  младият нападател Ебиоуей. Така Нюкасъл продължава в следващата фаза с победа 3:2 при дузпите.

Саутхямптън победи Шефилд Уендзи, след като в редовното време двата отбора завършиха 1:1, но "светците" бяха по-клинични при дузпите. Голът за домакините бе дело на Джеймс Уорд-Праус от дузпа, а за Уендзи точен бе Дшош Уиндас. Саутхямптън не изпусна нито един наказателен удар, докато при гостите се пропука в решаващата последна дузпа Доминик Йорфа и така "светците" продължават напред в турнира.

Уест Хям и Блекбърн завършиха при резултат 2:2 в редовното време, но "чуковете" загубиха при последвалите дузпи. За домакините от Лондон точни в редовното време бяха Пабло Форналс и Микел Антонио, а за Блекбърн се разписаха Джак Вейл и Бен Бренетон. При последвалите дузпи двата отбора сътвориха истинско шоу, като успяха да вкарат 9 подред. Блекбърн реализира своята 10-та, но Анджело Огбона не издържа на напрежението и пропусна, като "чуковете" отпадат от турнира.

Уулвърхямптън успя да победи трудно Лийдс с минималното 1:0. Единственото попадение в срещата бе дело на Бубакар Траоре в 85-та минуа, като именно то класира "вълците" в следващата фаза на турнира. Срещата бе сравнително отворена, като и двата отбора имаха своите шансове, но Лийдс така и не успяха да вкарат някое от положенията си и логично Уулвърхямптън продължава напред.

Всички резултати от Купата на Лигата  - 09.11

Ливърпул - Дарби Каунти 0:0 (5:4 след дузпи)

Уулвърхямптън - Лийдс 1:0

Арсенал - Брайтън 1:3

Нотингам - Тотнъм 2:0

Уест Хям - Блекбърн 2:2 (9:10 след дузпи)

Нюкасъл - Кристъл Палас 0:0 (3:2 след дузпи)

Саутхямптън - Шефилд Уендзи 1:1 (6:5 след дузпи)

Манчестър Сити - Челси 2:0