Голмайсторът на Уулвърхемптън Матеус Куня призна, че не му е било никак приятно да види сцените, които съпроводиха победата на "вълците" с 2:0 при визитата на Уест Бромич Албиън в четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия.

Неделното дерби на Западен Мидландс премина с невиждани от десетилетия по английските терени сблъсъци между феновете на двата отбора и спиране на играта за повече от половин час. От полицията заявиха, че има задържани, а един човек е бил откаран в болница заради нараняване на главата.

"Не беше приятна гледка, защото имаше деца, които плачеха. Никой не иска да вижда подобни сцени. Добре беше, че можехме да отидем до съблекалните, за да се успокоят нещата. Важното е, че никой не пострада, а онзи човек с разкървавената глава, който всички видяхме по снимките от мача, се надявам също да е добре", каза Куня пред клубния сайт на Уулвърхямптън.

Педро Нето преди почивката и Куня след нея вкараха за победата на Уулвърхемптън, която бе първа за "вълците" на "Хоутърнс" от 1996 година насам. В следващия кръг играчите на Гари О'Нийл ще срещнат Брайтън.

"Не съм само аз отговорен за тази историческа победа. Това е заслуга на целия отбор. Щастлив съм за всички тима, защото те се представиха невероятно. Наслаждаваме се на играта си и на победите. Щастлив съм тук, обичам града и обичам този отбор. Надявам се да продължаваме все така", каза още бразилецът.