Бившият мениджър на Евертън Роналд Куман разкри, че все още се възстановява от уволнението си, което дойде заради слабите резултати на клуба.

Холандецът бе изритан през октомври или иначе казано – 16 месеца след като пое мърсисайдския тим. През лятото той похарчи грандиозна сума за нови играчи, ала вместо да атакува челните позиции с „карамелите”, той се оказа на дъното в класирането.  Евертън спечели едва 2 от откриващите си 9 мача в първенството и не е чудно, че по онова време бе в зоната на изпадащите.

Евертън официално представи Сам Алърдайс

„Започнах нещо в Евертън и наистина исках да го завърша по добър начин. Точно по тази причина разочарованието ми е по-голямо от когато и да било. Трябва да бъда реалист и да не мрънкам”, коментира наставникът за „Сънди Мирър”.

В момента 54-годишният специалист е без работа и името му се спряга за няколко поста в други тимове от Висшата лига, а и не само. Куман разкри обаче, че е отхвърлил оферти от Уест Бромич и Уест Хем.

Куман жали за Жиру: Нещата щяха да са различни

„Първо трябва да прогоня това чувство на разочарование. Това е причината все още да не съм приел нито едно предложение. Имах такива веднага след уволнението си  от Евертън. Някои от офертите бяха от Висшата лига, а други – от други места из Европа”, допълни Куман.

Под ръководството на временния наставник Дейвид Ънсуърт Евертън се изкачи до 10-ото място във временното класиране. От следващия уикенд официално поста поема Сам Алърдайс, който ще дебютира в градското дерби срещу Ливърпул.