Националният селекционер на Холандия Роналд Куман заяви, че философията на Хосеп Гуардиола е победа за световния футбол.

„Хората ще кажат, че той се справя добре в Манчестър Сити благодарение на парите, които клубът му предоставя, но тези пари бяха на разположение и на други треньори през последните години във Висшата лига. Никой от тях не успя да направи така, че Манчестър Сити да демонстрира такъв футбол на високо ниво. Никой не направи отбора да играе така и да се забавлява, както Гуардиола. Всички знаем треньорите, които спечелиха шампионската титла във Висшата лига през последните години, но не направиха феновете си щастливи“, коментира Куман.

„Философията на Пеп е победа за световния футбол. Той винаги търси да вкара голове. Той никога няма да тръгне да се защитава. Той иска от играчите си да продължават да вкарват и да играят на високо ниво във всеки един момент“, добави холандският селекционер.

„Футболът, който Гуардиола ни дава е фантастичен. Това е най-трудният начин, за да успееш във футбола“, каза още Роналд Куман.