Мениджърът на Евертън Роналд Куман призна, че бъдещето на Рос Баркли на „Гудисън парк“ не е никак ясно. Надеждата на „карамелите“ не пътува с тима за Танзания, където ще протече част от подготовката на отбора преди новия сезон.

Причина за това е контузията, от която страда английския национал, но въпреки това Куман не даде уверение, че Баркли ще играе за Евертън и през следващата кампания.

Отборът от Мърсисайд е един от най-активните на трансферния пазар това лято, а последното име, което се спряга за Евертън е това на Гилфи Сигурдсон от Суонси, който не желае да подписва нов договор с „лебедите“.

„Баркли не е готов и това е причината, поради която той не пътува с отбора. Ще видим какво е положението, когато той е готов и се завърне, но всеки е наясно с неговата ситуация. Ще видим какво ще се случи“, коментира Роналд Куман.

Евертън вече си осигури услугите на Уейн Рууни, Майкъл Кийн, Джордан Пикфорд, Сандро Рамирес и Дави Клаасен. „Карамелите“ вече продадоха и голямата си звезда Ромелу Лукаку, от когото ще приберат почти 80 млн. паунда.