Новото попълнение на Тотнъм Деян Кулушевски казва, че е научил много в Италия, играейки за Аталанта, Парма и Ювентус. Левичарят призна, че се е преместил в Северен Лондон заради Антонио Конте. Шведският национал се присъедини към „шпорите“ под наем до юни 2023 г. с опция за закупуване. Тотнъм може да плати 45 милиона евро, за да осигури услугите му за постоянно, като първо ще платят 10 милиона евро за 18-месечния наем на играча.

„Много съм щастлив, че съм тук. Важното е да се забавляваш, когато играеш. Преместих се в Аталанта в Бергамо, когато бях на 15, беше забавно, но и трудно, семейството ми липсваше толкова много, дори тези дни, но сега е различно“, каза Кулушевски в първото си интервю за YouTube канала на Тотнъм.

„В Ювентус имах две интензивни години с двама различни треньори. Там научих много, играейки с едни от най-добрите играчи в света. Беше страхотно преживяване, но Висшата лига е най-добрата лига в света“, продължи той.

„Очаквам с нетърпение да играя под ръководството на треньора. Познавам го от престоя му в Интер. Той е победител и аз искам да бъда такъв“, каза бившият играч на Юве.