Милуол е последният нов участник в Чемпиъншип от новия сезон. "Лъвовете" спечелиха плейофите в Лига 1, след като на финала на "Уембли" взеха скалпа на достойния си съперник Брадфорд. 

За мач между тимове от третото ниво на футбола в Англия, националният стадион на Англия беше доволно пълен - над 60 хил. фенове бяха заели местата си там. И те видяха успеха с 1:0 на отбора от Лондон. 

В големия герой за Милуол се превърна Стивън Морисън, който се разписа малко преди края и отиде да празнува с известните със своята бруталност, но и всеотдайност фенове на отбора. А те просто пощуряха от кеф. 

Двубоят беше равностоен, макар че и двата тима имаха интересни положения и през двете полувремена. Те обаче направиха страхотни пропуски и по всичко изглеждаше, че този мач ще се реши от продължения или дори дузпи. 

Но не така мислеха играчите на Милуол. В 86-та минута Джед Уолъс направи страхотен пробив по фланга и намери Лий Грегъри, който отклони към Стивън Морисън. Останаха съмнения, че Морисън е малко в засада, но реферите не дадоха такава и той прониза мрежата за 1:0. 

Този резултат се запази до последния съдийски сигнал и това отприщи бурната радост на лондонските фенове. Така "лъвовете" се присъединиха към Шефилд Юнайтед и Болтън, които са другите отбори, спечелили промоция.