Реми 1:1 срещу последния Уотфорд.

Загуба 1:3 от лидера Ливърпул.

Разочароващо 0:0 срещу друг съперник от втората половина на таблицата като Брайтън.

Унизително 0:5 от Лестър.

Това са само последните 4 мача за Нюкасъл, а справката в таблицата е съкрушителна - 19-о място с едва 5 точки и 4 отбелязани гола. Точно в този момент е трудно да бъдеш оптимистично настроен привърженик на "свраките". Клубът от Тайнсайд се намира в една от най-сериозните кризи в модерната си история. Още преди началото на сезона всички букмейкъри на Острова определиха „свраките” като кандидат №1 за изпадане и редно да се отбележи, че те правят твърде малко, за да ги оборят.

Отстрани би изглеждало, че процесът на разпад стартира с напускането на Рафаел Бенитес през лятото. Само че още в предходната кампания испанският мениджър и собственикът Майк Ашли имаха не по-малки търкания. Този път Бенитес се възползва от факта, че договорът му изтича и взе трудното – по негови думи – решение да си тръгне, след като не получи никакви трансферни гаранции и сигурност за плановете си. Стив Брус бе назначен на пожар, феновете не бяха доволни и досега не спират да засвидетелстват своята искрена ненавист към Майк Ашли. Бизнесменът отдавна получи призив да продаде клуба, но няколко пъти сделки в тази връзка пропадаха.

И така Нюкасъл се озова в една болезнена спирала към дъното, от която излизането ще бъде изключително трудно.

Вижте повече за случващото се в клуба в епизода на „Премиърлийг Токшоу”, който е специално посветен на „свраките” и нерадостната им съдба.