Отборът на Ливърпул записа пореден изразителен успех във Висшата лига, побеждавайки тима на Кристъл Палас в Лондон. Тимът на Юрген Клоп се наложи с 4:2, нанасяйки трето поредно поражение на домакините. С победата си „червените“ отново се изравниха по точки на върха с Манчестър Сити и Арсенал, които по-рано също записаха победи в своите мачове.

С четирите си гола днес, Ливърпул се изравни по отбелязани голове с лидера Сити. И двата тима имат по 24 реализирани попадения, но отбраната на „мърсисайдци“ отстъпва пред тази на гражданите.

Истинско шоу за зрителите предложиха двата тима през първите 45 минути, в които реализираха цели пет гола. Головата фиеста на „Селхърст парк“ започна още в 16-ата минута, когато гостите откриха резултата след брилянтна комбинация.

Филипе Коутиньо намери с прецизно подаване Алберто Морено на левия фланг, а испанският бранител с едно докосване насочи топката към Емре Джан в наказателното поле. Полузащитникът стреля без забавяне и прати топката в мрежата зад Манданда.

Само две минути след гола на „червените“ обаче, Деян Ловрен допусна изключителна грешка в отбраната на своя тим и подари топката на Джеймс Макартър, който с лекота прехвърли излезлия напред Лорис Кариус.

Виновникът за изравнителното попадение Ловрен обаче, много бързо се реабилитира пред своите съотборници и фенове, реализирайки във вратата на домакините. Хърватският национал се извиси в наказателното поле след центриране от корнер и с глава даде нова преднина на своите.

Домакините обаче не се предадоха, дори напротив. Тимът на Алън Пардю се хвърли в предни позиции и още в 33-ата минута отново ликуваха. В прегръдките на своите съотборници се оказа отново Макартър, който и този път бе точен с глава, надигравайки Ловрен във въздуха.

Минута преди края на първата част падна нов гол и той отново бе във вратата на Палас. Този път Жоел Матип бе оставен непокрит и с лекота прати силно топката в рамката на вратата. Манданда реагира, но не достатъчно добре, за да избие – 3:2 в полза на Ливърпул.

През втората част класата си каза думата и Ливърпул успя да затвори мача с нов гол дело на Роберто Фирмино. След няколко добри положения пред вратата на домакините, в 71-ата минута бразилецът все пак вкара така важният 4-ти гол за „червените“,с който до голяма степен предреши крайния победител в мача.

Фирмино бе изведен по брилянтен начин от Джордан Хендерсън през центъра на отбраната и останал очи в очи с вратаря на Палас, го прехвърли с лекота за 4:2 в полза на гостите.

Така Ливърпул спечели поредни три точки в актива си и продължи да поддържа напрежението на върха в подреждането. „Червените“ отново се изравниха по точки с Манчестър Сити и Арсенал, които по-рано днес също записаха победи.

Трите тима продължават да имат равен брой точки – по 23, но Сити и Арсенал са на първите две позиции заради по-добрата си голова разлика.