Кристъл Палас преодоля втория кръг в турнира за Купата на Лигата на Англия след икономична победа над представителя на Чемпиъншип Суонси. Като гости лондончани надделяха с минималното, но напълно достатъчно 1:0 и са в третия кръг на надпреварата. 

Единственото попадение дойде 20 минути преди края. То беше дело на Александър Сьорлот и беше с цената на крайния успех. Елитният тим не се озори много срещу този опонент и вложи точно толкова усилия, колкото да преодолее препятствието. 

Мениджърът Рой Ходжсън заложи на играчи, които не ползва по принцип толкова често, но въпреки това класата им беше достатъчна, за да се класират в следващата фаза. Но заради експерименталните състави, мачът не предложи множество интресни моменти. 

Преди почивката положенията се брояха на пръстите на едната ръка, а след нея оборотите малко се вдигнаха. Макс Майер и Райън Инис изпуснаха положенията за лондончани, докато Даниъл Джеймс и Мат Граймс не бяха точни за "лебедите". 

Така се стигна до решителния момент в мача в 70-та минута. Тогава Жайро Рийдевалд намери отляво в наказателното поле Александър Сьорлот и премереният удар на норвежеца намери целта, за да се стигне до единствения гол в мача. 

В края на битката Суонси изпусна две положения, с които можеше да изкове равенството и да доведе всичко до изпълнения на дузпи, но играчите на Палас се справиха и си спестиха тази рулетка, за да се класират напред.