Отборите на Кристъл Палас и Брайтън записаха равенство 1:1 в среща от 18-ия кръг на Премиър лийг. Домакините откриха резултата през първата част с гола на Джордан Аю (45'+1'), докато малко преди края на времето гостите изковаха равенството с попадението на Дани Уелбек (82'). Точката запази “чайките” в близост до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, докато “орлите” останаха на девет пункта над зоната на изпадащите.

Домакините засилиха натиска в края на първото полувреме и принудиха съперника да сбърка фатално в отбрана. Майкъл Олисе пресече подаване на стража на Брайтън - Барт Вербуген, след което я разигра с Уил Хюз и центрира в наказателното поле, където връхлетя с всичка сила Джордан Аю, който разстреля от близко разстояние вкара топката с глава.

След почивката “чайките” опитаха да наложат натиск побоно на Палас и в 56-ата минута това можеше да даде резултат, след като гостите предявиха претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, но съдията ги помина и дори не прекъсна играта.

Десетина минути по-късно бранителят Хишънлуд бе изведен в удобна позиция, но стреля високо над напречната греда. Четвърт час след него обаче Дани Уелбек не сбърка и изравни резултата. След продължително разиграване пред наказателното поле на домакините топката бе центрирана и подаването засече 33-годишният англичанин, който матира стража на домакините Дийн Хендерсън.

В заключителните минути Уелбек можеше да осъществи пълен обрат за “чайките”, но ударът му профуча покрай дясната греда. Така нито един от двата отбора не успя да стигне до успех и съперниците трябваше да се примирят с равенството.