Кристиано Роналдо обеща Манчестър Юнайтед да продължи да се бори до край за четвъртото място във Висшата лига, след като неговият 50-ти хеттрик в кариерата на клубно ниво потопи Норич Сити на „Олд Трафорд“.

37-годишният играч отбеляза два гола за „червените дяволи“  в началото, но домакините позволиха на „канарчетата“ да се върнат до 2:2 през втората част. Роналдо завърши хеттрика си в 76-ата минута, когато неговият свободен удар от около 23 метра попадна зад вратаря Тим Крул за крайното 3:2.

21 снимки

Заедно с хеттриците н националния ниво, има общо 60 на името си. Победата пък отново засилва надеждите на Юнайтед да играе в Шампионската лига през следващия сезон. Целта е четвъртото място, а пораженията от Тотнъм и Арсенал в събота позволиха на „червените дяволи“ да се върнат в борбата. Сега те са пети, на три точки зад Тотнъм и пред Арсенал. През седмицата обаче Ман Юнайтед ще пътува до „Анфийлд“, където ще се изправи срещу преследващия титлата Ливърпул, а също така има изигран и един повече от „артилеристите“.

След успеха обаче Роналдо написа в „Instagram“, че отборът ще продължи да се бори, защото не се предават.

„Много съм щастлив от тази победа и че ни върна на правия път във Висшата лига. Индивидуалните постижения си струват, само когато ни помагат да постигнем целите си като отбор, а 60-ият хеттрик в кариерата ми е много по-важен, защото ни донесе 3 точки. Браво, момчета, огромни усилия от всички. Не се предаваме, борим се до края!“, гласеше поста на Роналдо.