Крилото на Манчестър Юнайтед Джейдън Санчо може би повече няма да играе за 20-кратния шампион на Англия. Това е така, защото бъдещият нов съсобственик на „червените дяволи“ сър Джим Ратклиф, който до дни трябва официално да влезе в клуба, придобивайки 25% от него, е готов да прекрати договора на английския национал.

От „Олд Трафорд“ искат да се отърват от Санчо през януари, след като още през август крилото влезе в конфликт с мениджъра Ерик тен Хаг и оттогава е отстранен от първия отбор. Въпреки че през последните месеци се твърдеше, че Борусия Дортмунд, РБ Лайпциг, Ювентус и Барселона имат интерес към Санчо, до сделка не може да се стигне, защото никой не иска да плаща огромната заплата на играча, а той самият явно няма желание да намали изискванията си.

Sky Sports написа в сряда, че ако Юнайтед не успее да договори изходящ трансфер на Санчо през януари, то тогава е много вероятно ръководството на клуба да предприеме крайни мерки и да прекрати контракта му, въпреки че така няма да си върне нищо от похарчените 73 милиона паунда за англичанина. Така обаче ще се отърве от високата му заплата му. Освен това, Ратклиф смята, че това ще е добър знак за всички футболисти и ход по пътя към това да се въведе една нова култура на взаимоотношения.

Санчо има договор с Юнайтед за още две години и половина, като заплатата му е над 300 000 паунда седмично. За да има полза от прекратяването на контракта, клубът обаче със сигурност трябва да намери начин да го направи по вина на играча, защото в противен случай ще трябва да му изплати всички заплати. Интересното е, че Манчестър Юнайтед все още дори не е изплатил пълната сума на Борусия Дортмунд по трансфера на Санчо.