Вратарят Давид Де Хеа официално потвърди, че напуска Манчестър Юнайтед след 12 години вярна служба. На бившия испански национал беше предложен шанс да удължи престоя си на „Олд Трафорд“ с още една година, но с по-ниско възнаграждение и въпреки неизбежния факт, че ще стане втори вратар, след като клубът е близо до привличането на Андре Онана от Интер.

Сега 32-годишният Де Хеа написа отворено писмо до привържениците на „червените дяволи“, като потвърждава за края на дългогодишния си престой в клуба.

„Просто исках да напиша това прощално съобщение до всички привърженици на Манчестър Юнайтед“, започна Де Хеа.

„Изпитвах невероятна гордост всеки път, когато обличах тази фланелка, да водя отбора, да представлявам тази институция, най-големият клуб в света беше чест, която се оказва само на няколко късметлии футболисти“.

„Беше един незабравим и успешен период, откакто дойдох тук. Не мислех, че като напуснах Мадрид като младо момче, ще постигна това, което направихме заедно“.

„Сега е подходящият момент да предприема ново предизвикателство, да се натисна отново в нова среда“.

„Манчестър винаги ще бъде в сърцето ми, Манчестър ме е оформил и никога няма да ме напусне“, заяви испанският вратар.

Де Хеа си тръгва след 545 мача с екипа на Манчестър Юнайтед, в които записа 190 "чисти" мрежи. През последния сезон той счупи рекордна на Петер Шмайхел за най-много мачове, в които не е допускал гол. Той бе избиран за Играч на сезона в от феновете рекордните четири пъти за тези 12 сезона. Титлата във Висшата лига и Лига Европа, ФА Къп, три Купа на Лигата, както и две „Златни ръкавици“ са само част от трофеите, които стражът спечели с Ман Юнайтед, след като се присъедини от Атлетико Мадрид през 2011-а година.