Отборът на Ковънтри победи Блекпул с 3:2 в домакински мач от седмия кръг на английската Лига 1. „Небесносините” успяха да обърнат резултата, след като до 38-ата минута изоставаха с два гола. Двата гола за Блекпул бяха дело на Съли Кайкай. В рамките на пет минути Матю Годън и Уесли Жобело изравниха резултата, а Калъм О’Хеър оформи крайния резултат в добавеното време.

Гостите започнаха мача агресивно и още във втората минута Съли Кайкай бе точен за Пул. Нападателят остана сам срещу вратаря и хладнокръвно откри резултата в срещата.

Хората на Саймън Грейсън играха уверено и с истински авторитет, търсейки да увеличат преднината си и в 38-ата минута падна и второто попадение за „крайбрежните”, което отново бе дело на Съли Кайкай. Нападателя стреля към вратата абсолютно необезпокояван, след като преодоля защитата на Блекпул твърде лесно.

Играчите на Робинс, обаче, се върнаха в играта и в последните пет минути от първото полувреме Матю Годън и Уесли Жобело бяха точни и с попаденията си направиха резултата 2:2.

„Небесносините” започнаха втората част с решителна атакуваща игра и имаха възможност да обърнат резултата дори по-рано в срещата. Сам МакКълъм изпрати топката към Жобело, който я подаде на Жорди Хивула. Нападателят стреля, но топката бе изчистена.

В добавеното време на срещата Калъм О’Хеър направи пълния обрат реалност, след като прониза мрежата на Як Алнуик и донесе победата на своя тим.

Така Ковънтри продължава добрата си серия и уверено крачи към Чемпиъншип. Отборът е на втора позиция с равен брой точки с водача в класирането Уикъмб, който обаче има по-добра голова разлика. Съставът на Блекпул е шести с 12 точки.