Ковънтри е последният отбор от четвъртото ниво на английския футбол, който спечели промоция за Лига 1. "Небесносините" надвиха Екзитър във финалния мач на "Уембли" с 3:0, като през цялата среща доминацията на отбора бе феноменална. Героите за наставника Марк Робинс бяха Джордан Уилис (49'), Джордан Шипли (54') и Джак Гилмър в 68-ата минута. Кайл Едуърдс пък върна все пак почетен гол за Екзитър в 89-ата минута. Крахът за любимия отбор на световната музикална икона Майкъл Джексън е още по-тежък, след като за втора поредна година достигат до последното стъпало за влизане в по-горна дивизия, но без успех.

Мениджърът на Екзитър Пол Тийсдейл направи една промяна и заложи на опитния Крейг Уудман, чието участие на плейофи е осмо. Роби Симпсън пък седна на пейката. За Ковънтри Марк Робинс разчете на същата единайсеторка, която отстрани Нотс Каунти на полуфиналите, като стартира във формация 4-4-2.

Бившият отбор на Владимир Гаджев стартира по-агресивно и наложи натиск още от самото начало. МакНълти нанесе първия опасен изстрел в срещата още в петата минута, но ударът му прелетя над напречната греда.

Десет по-късно отново МакНълти се отскубна от двама защитници и излезе срещу стража на Езкитър Кристи Пим, но повеждането му не бе на нужното ниво. В 18-ата дойде и първият точен удар в срещата, като отново МакНълти отново бе в полезрението на камерите, но Пим улови кълбото.

До края на полувремето нямаше сериозни опасности към двете врати, като двата отбора разчитаха на дълбока защита и не даваха реална възможност на опонента да стреля от близка дистанция.

Второто полувреме започна ударно за Ковънтри. Четири минути след дадения съдийски сигнал Джордан Уилис смълча "червено-бялата" част от "Уембли". Защитникът остана около наказателното поле на противника, след като Ковънтри имаха право да изпълнят ъглов удар, но кълбото бе изчистено. Последва пас към централния бранител, който с феноменално първо докосване, се освободи от пазача си и с прецизен до милиметър удар откри резултата - 1:0. 
Пет минути по-късно Ковънтри дублира аванса си над Екзитър и сломи изцяло желанието на Екзитър. В герой за "небесносините" се превърна Джордан Шипли, който с левия крак прониза Кристи Пим. Десният бек на Екзитър Питър Суини се хвърли на шпагат, но след него топката придоби параболична траектория и влезе за втори път във вратата на Екзитър - 2:0.

В 68-ата минута Джак Гримър направи класическа преднината на Ковънтри и реши плейофния мач в Лига 2. Защитникът се възползва много добре от оставено пространство пред вратата на Екзитър и с феноменален завършващ удар заби топката под сглобката зад вратаря на Екзитър. 

Екзитър все пак стигна до едно попадение срещу Ковънтри, като в самия край на редовното време на срещата Майкъл Едуърдс отбеляза за 3:1. Тъмнокожият полузащитник на Екзитър намери кълбото по прекрасен начин и не остави никакви шансове на Лий Бърг.

Промоцията е с изключително значение за Ковънтри, които от 51 години не са успявали да спечелят такава. Отборът на Екзитър и привържениците му пък ще трябва да преглътнат за втора поредна година крах в последния мач в плейофната фаза, след като през миналия сезон във финала бяха победени от Блекпуул с 2:1.