Бразилският плеймейкър на Ливърпул Филипе Коутиньо най-вероятно ще започне като титуляр за „червените” при домакинството на Бърнли във Висшата лига в събота. За това загатна мениджърът на тима Юрген Клоп на редовната си пресконференция преди срещата.

След трансферната драма през лятото, Коутиньо изигра първия си мач през сезона в сряда, когато се появи като резерва срещу Севиля при равенството 2:2 във Висшата лига.

Ливърпул не успя да си върне на Севиля

„Сега не е моментът да говоря за стартовия състав за утре, но той трябва да бъде готов”, коментира Клоп по повод физическото състояние на бразилеца.

„Беше прекрасно как го прие публиката в мача срещу Севиля. Никой не бе сигурен на 100% за това какво ще се случи, но съм наистина щастлив, че бяхме, като ливърпулско семейство, достатъчно съобразителни да го направим по този начин, Мисля, че това бе добре за него”, каза още той.

„Той тренира изключително в последните тренировки откакто се завърна. Разбира се, играта му срещу Севиля не бе перфектна, но когато се завръщаш след дълго отсъствие е така. Това му помогна на него, както и на нас и съм сигурен, че той е готов”, допълни Юрген Клоп.