Филипе Коутиньо премина медицинските си прегледи в Астън Вила и ще бъде готов за игра за съботния двубой от Висшата лига срещу Манчестър Юнайтед.

В момента бразилецът се намира във Франция, където финализира документите си за работна виза и ще се присъедини към новите си съотборници в сряда, за да вземе участие в първата си тренировка.

След като се възстанови от Ковид, Коутиньо ще се нуждае от няколко мача, за да си върне оптималната физическа форма, но се счита, че бившият полузащитник на Ливърпул ще бъде на разположение за домакинството на Юнайтед в събота.

„Филипе в момента е в процес на финализиране на имиграционните си документи и очакваме с нетърпение да го видим на тренировъчното игрище с групата в сряда в Бодимур. Той е невероятен футболист, който има впечатляваща визитка с много елитни постижения. Много съм щастлив, че успяхме да го привлечем и очаквам с нетърпение да работим заедно. Той е играч, с когото беше удоволствие да играя редом и знам, че останалата част от състава тук в Астън Вила ще се облагодетелства от неговото качество и опит. Присъствието му ще бъде безценно предвид контузиите и Купата на Африка, които ограничиха нашите опции в атака“, сподели мениджърът на Вила Стивън Джерард. /БГНЕС