Седем футболисти от състава на Лестър са заразени с коронавирус в навечерието на решаващия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Наполи. Това е втори отбор от Висшата лига, в който има бум на заразени, след Тотнъм, който има общо 13 случая на COVID-19.

Поставените в домашна изолация са Адемола Лукман, Даниел Амартей, Келечи Ихеаначо, Яник Вестергор, Айосе Перес, Филип Бенкович и Вонте Дейли-Кембъл. Не е ясно кои от тях са болни и кои са дали положителни тестове.

"Лисиците" имат трудно гостуване на стадион "Диего Армандо Марадона" в Неапол, знаейки, че трябва да спечелят, за да си гарантират първото място в групата, докато равенство ще им осигури преминаването в елиминационната фаза.

"Има някои играчи и служители, които не са тук. Имахме някои положителни случаи и някои хора, които не са добре. Става дума за здравето на нашите футболисти. В Италия ще сме със силен отбор, това няма да ни дестабилизира. Тествахме се преди да се качим на полета и преди да напуснем хотела. Взели сме всички мерки", сподели наставникът Брендън Роджърс.