Тотнъм успя да изкове труден, но ценен успех като гост на Фулъм с 0:1 в пореден мач от Висшата Лига. Тосин Адерабио си отбеляза автогол в 19-та минута, за да даде аванс на гостите. През втората част Джош Мая изравни, но голът беше отменен заради игра с ръка на стрелеца. 

24 снимки

Първите минути бяха много силни за "котиджърс", след като Марио Лемина и Робинсон пробваха изстрели отдалеч, а домакините задържаха топката по отличен начин. В 16-та минута Гарет Бейл опита мерника си от пряк свободен удар, но не беше близо до гол. 

В 18-та минута Хари Кейн пропусна хубав шанс, стреляйки право във вратаря на Фулъм Алфонс Ареола. Две минути по-късно обаче, авансът беше за "шпорите". След контраатака Хюн-Мин Сон успя да центрира успоредно на гол линията, а Тосин Адерабио си отбеляза автогол, за да направи резултата 1:0 за Тотнъм. 

Гостите продължиха да стоят добре на терена и в 40-та минута Сон получи хубаво центриране, което обаче не успя да насочи достатъчно добре с глава към вратата на Ареола. 

Началото на втората част беше далеч по-добра за състава на домакините. В 52-та минута Йоаким Андерсен се оказа на чудесна позиция след изпълнение на ъглов удар, но Юго Лорис направи чудесно спасяване. 

В 64-та минута Джош Мая успя да изравни, но след преглеждане от видео-асистент рефера се видя, че млаадият стрелец си помага с ръка по пътя към отбелязването на попадението. Натискът обаче на "котиджърс" ставаше все по-свиреп. 

В 83-та минута Хари Кейн можеше да реши мача. Ерик Ламела успя да изведе Кейн, който обаче очи в очи с Ареола не успя да преодолее френския страж. До края на мача нови попадения обаче не паднаха и така момчетата на Жозе Моуриньо се поздравиха с успеха. 

Фулъм - Тотнъм 0:1

0:1 - Тосин Адерабио (19, автогол)

Ето и съставите на двата тима: 

Фулъм: Ареола, Ейна, Андерсен, Адерабио, Робинсон, Рийд, Лемина, Лукман, Лофтъс-Чийк, Кавалейро, Мая;

Тотнъм: Дейвис, Санчес, Алдервейрелд, Дохърти, Ндомбеле, Хойберг, Сон, Али, Бейл, Кейн;