Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че хроничните проблеми с травмите на Даниел Стъридж започват да му влизат под кожата. Германският специалист дотук не е имал шанс да разчита на един от водещите си нападатели в пълни 90 минути, въпреки че последният поднови тренировки.

26-годишният футболист не може да влезе в топ кондиция вече месеци наред, защото е измъчван от мускулни травми или проблеми с глезена. Черна серия за него започна още в началото на миналия сезон по време на лагер с националния тим на Англия и оттогава Стъридж не може да се изявява пълноценно.

Той беше титуляр в средата на миналата седмица при разгрома над Саутхемптън с 6:1 в турнира за Купата на лигата, когато вкара две попадения. При излизането си от терена в 60-ата минута обаче английският национал отново накуцваше, а през уикенда записа 30 минути при загубата от Нюкасъл с 0:2, която отново доведе до здравословни проблеми за него.

„Всички се ядосваме на този факт. Длъжни сме да видим кой как ще тренира през седмицата“, каза Клоп. „Това е проблемът. Той тренира последният път и направи 60 минути срещу Саутхемптън, което беше добре. После обаче 30-те минути срещу Нюкасъл не бяха много добри, защото почти веднага той усети проблема в мускула си.“

„Трябва да намерим начин да го задържим на терена за повече време, защото към момента той не може да играе по три мача на седмица“, добави Клоп.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS