Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола е много сериозно притеснен относно състояние на новото попълнение Рияд Марз, който получи контузия в контролата срещу Байерн Мюнхен.

Алжирският футболист получи контузия и бе сменен принудително в 28-та минута на контролата.

27-годишният футболист ще трябва да премине обстойни медицински изследвания, след които ще стане ясно колко дълго време ще се възстановява.

„Не знам колко е сериозна контузията на Марез. Ще трябва да премине прегледи, след които ще стане ясно какво е състоянието му“, сподели Гуардиола.

„Загрижен съм за много неща – за контузените футболисти, за момчетата, които още не са тук. Аз съм доволен от това, което всички момчета направиха по време на турнето“, добави Пеп.

Манчестър Сити завърши турнето си в САЩ с победа с 3:2 срещу Байерн Мюнхен.

„Ние анализирахме грешките от предходните ни мачове и играхме много по-добре. Аз съм доволен от нашето представяне. Ние дойдохме с много млади и нови играчи. Това е добре за бъдещето на отбора. Тези мачове им помогнаха да разберат играта. Искам да видя играчите като един юмрук да се борят на терена. Не може да си представите колко много се радвам на тези две седмици с тези момчета. Младите момчета демонстрираха огромно желание. Те попиват всичко, защото знаят, че трябва да се учат и цялата кариера  е пред тях. Искам да им благодаря“, каза още Хосеп Гуардиола.