Една от скъпите покупки на Манчестър Сити Бенжамен Менди се забърка в скандал. Французинът не е играл от четири месеца насам и тъкмо преодоля травмата, но се замеси в неприятна случка, точно преди да се върне обратно в състава на "гражданите". 

В ранните часове на неделната утрин той е бил забелязан в клуб в Манчестър, в който е бил във видимо нетрезво състояние. Това предизвика възмутена реакция на феновете на отбора, защото те очакваха от него да пази режим, за да е на линия за мача с Кардиф, който е тази вечер. 

Менди дори попадна в групата за този двубой, като явно мениджърът Хосеп Гуардиола е преценил, че има достатъчно сили евентуално да се появи на терена при нужда. И специалистът се тросна на медиите, които търсеха скандал с излизането на Менди по заведенията. 

"Аз да не съм му баща? Той е достатъчно възрастен, за да решава сам какво да прави и ако е направил нещо нередно, после да си носи последствията. Да, предпочитам да си беше вкъщи, но не мога да контролирам футболистите. Не ме притеснява, здрав е, и дори да не ви се вярва, и двамата сме се наспали преди този мач", заяви Гуардиола.