Само няколко дни след уволнението на Антонио Конте от Тотнъм, в Италия започнаха да се появяват любопитни информации относно методите на специалиста по време на престоя му в лондонския клуб. В опит да промени ситуацията при „шпорите”, Конте прибягнал до странни действия.

Corriere dello Sport, съобщава, че в един от случаите италианецът заключил играчите на Тотнъм в съблекалнята на тренировъчната база и поискал отговор на въпроса защо е такава формата им от началото на годината.

Странно или не, тактиката на специалиста проработила. Играчите били откровени и му споделили, че не са доволни от дефанзивния начин на игра, който той проповядва.  

Това се случило след разочароващата серия от пет мача, в която Тотнъм спечели само един и записа тежки загуби от Астън Вила, Арсенал и Манчестър Сити.

В крайна сметка обаче, 53-годишният специалист не успя да мотивира играчите си и след равенството 3:3 срещу Саутхемптън, даде скандална пресконференция, в която директно атакува футболистите си и ръководството на Тотнъм.

Няколко дни по-късно италианецът бе уволнен.