Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че е впечатлен от представянето на Н'Голо Канте. Италианецът призна, че не е чувал за Канте преди трансфера на френския футболист в Лестър.

Конте е категоричен, че Канте е завършен полузащитник, който се справя перфектно в играта от едното до другото наказателно поле.

Челси плати 32 милиона паунда на Лестър през изминалото лято за 25-годишния футболист.

Само преди година Лестър привлече Канте от Каен за сумата от 5,6 милиона паунда.

„За да бъда честен, ще ви призная, че не бях чувал за Канте преди неговия трансфер в Лестър“, сподели Конте.

„Мнението ми за него е, че той е напълно завършен халф. Н'Голо не е само дефанзивен полузащитник, в никакъв случай. Може да видите, че в последните три мача за първенството, той свърши перфектна работа в офанзивен план и вкара гол срещу Манчестър Юнайтед. Бе близо да направи това и в двубоя срещу Хъл Сити, но след удара му топката се спря в напречната греда. Той е фантастичен футболист, който притежава добра техника, чудесна физика и добро позициониране“, добави мениджърът на Челси.

„За мен той е много добър футболист. Той е играч, който играе еднакво добре от едното наказателно поле до другото. Справя се перфектно. Харесва ми неговата преса при схема на игра 3-4-3. Той пресира много добре и веднага умее да се включва в атаките на отбора. Ние сме много доволни от играта на Н'Голо и неговото представяне от началото на сезона. Без никакво съмнение той е отличен футболист“, каза още Антонио Конте.