Мениджърът на Челси Антонио Конте се изказа доста критично спрямо съдийството при загубата с 2:3 от Бърнли у дома, с която шампионът на Англия стартира новия сезон във Висшата лига.

Още в самото начало на мача капитанът на лондончани Гари Кейхил бе изгонен с директен червен картон, а впоследствие противникът вкара 3 безответни попадения до почивката. След нея Челси върна два от головете, и то с 9 души на терена, тъй като втори жълт и респективно червен картон получи Сеск Фабрегас.

„Изгонването на Гари Кейхил беше ключов момент, защото трябваше да доиграем мача с 10 души, а по-късно и с 9. Това не е лесно. В последните си мачове завършваме с 9 или 10 души на терена. Трябва да опитам да адаптирам новата си система към очакването да играем с 9 или 10 души в следващия ни мач. Не искам да коментирам съдията, съвсем не.”

„Опитвахме до последно да постигнем добър резултат срещу Бърнли. Жалко е, че не ни се получи, понеже битката ни през втората част бе много добра. През първото обаче непрекъснато губехме главите си. След червения картон изпаднахме в амок, допуснахме 2 гола, след това е трудно да промениш крайния резултат.”

„Трябва да фокусираме върху работата с наличните играчи. Колкото до трансферния пазар, клубът се опитва да направи най-доброто. Не съм разтревожен, готов съм да се боря с тези играчи. Повтарям: важно е за нас да се концентрираме върху работата си, да мислим за тренировките всеки ден и да опитваме да работим по най-добрия начин. Нямаме оправдания.”

„Диего Коста? Предпочитам да не отговарям на такива въпроси – Диего Коста е в миналото”, каза още Конте.