Тотнъм пропусна шанса да се премести на трето място в таблицата на Висшата лига в събота, след като загуби преднината си от 3:1 срещу Саутхемптън, за да направи равенство 3:3. Антонио Конте беше бесен от резултата след последния съдийски сигнал и отправи гневна тирада към своите играчи след мача на стадион "Сейнт Мери".

"Това, което виждаме в последните мачове, не ми харесва", каза той пред Sky Sports. "Не съм свикнал да виждам това. Виждам много егоистични играчи. Няма отбор".

Конте отиде дори по-далеч в пресконференцията си след мача, като изложи кристално ясно разочарованието си, казвайки: "Сега има 10 мача до края и някой мисли, че можем да се борим с това отношение, с този дух, за какво е седмото, осмото място ? Какво? Не съм свикнал да се боря за това. Това е отговорност на всеки".

Той добави и лична забележка към  клуба: "Те са свикнали тук. Те не играят за нещо важно, да. Те не искат да играят под напрежение, те не искат да играят под стрес. Лесно им е по този начин. Историята на Тотнъм е тази от 20 години. Има собственик, но те никога не са печелили нещо. Защо?"

Договорът на Конте в Тотнъм изтича в края на сезона и напускането през лятото изглежда все по-неизбежно. Феновете са се разочаровали от футболната марка на отбора под ръководството на италианеца, докато според съобщенията играчите неистово желаят Маурисио Почетино да се върне в Тотнъм.