Мениджърът на Челси Антонио Конте беше в мрачно настроение след неочакваната загуба с 0:3 от Нюкасъл във финалния кръг на Висшата лига за сезон 2017/2018. „Сините” трябваше да преследват задължителна победа срещу „свраките”, за да съхранят някаква надежда за класиране в топ 4, ала вместо това предложиха една от най-разочароващите продукции на своите фенове.

Сезонът във Висшата лига завърши с тежък шамар за Конте и Челси

Така в крайна сметка шампионът от миналия сезон остана извън топ 4 и през следващия сезон ще трябва да се задоволи с участие в Лига Европа. Единственият начин за играчите на Конте да се реваншират за този резултат е да спечелят финала за ФА Къп срещу Манчестър Юнайтед другата седмица.

„Заслужавахме да загубим предвид нашия старт в мача, който не беше добър. Страдахме от това, че загубихме всяка спорна топка”, анализира италианският наставник.

„Нюкасъл беше по-решителен от нас. Не днес загубихме мястото си в Шампионската лига, имахме шансове в предишните два мача, но да завършим сезона по такъв начин не е добре за никого, който е свързан с нашия клуб.”

„В края на един сезон е възможно да се случи подобно представяне, но първият човек, който ще отговаря за него е треньорът. Не успях да придам устрем на моите играчи.”

„Имаме 6 дни, в които да се приготвим за финала във ФА Къп. Нужно е да има промяна (в представянето – б.р.). Дали това е последният ми мач във Висшата лига? Имам договор и съм отдаден на този клуб”, завърши Конте.