Антонио Конте ще остане начело на Тотнъм и през следващия сезон. Италианецът, който има договор до следващото лято, не говори много за бъдещето си и отказва да се ангажира с "шпорите" в дългосрочен план. Той настояваше, че дали ще остане начело ще бъде решено от среща с клуба от Висшата лига след края на кампанията.

Но Конте, който е на почивка в родината си, вече е заявил намерението си да продължи да води отбора на среща с футболния директор Фабио Паратичи, което се проведе в Италия днес. Информационната агенция PA разкри, че той ще остане на поста за сезон 2022/2023.

Класирането на Тотнъм за Шампионската лига и обещанието, че по-голямата част от 150 милиона евро, вложени в клуба от собствениците ENIC тази седмица, ще бъдат използвани на трансферния пазар, бяха достатъчни, за да премахнат всички съмнения, които Конте имаше относно амбициита им.

Срещата му в Торино с Паратичи, който беше негов футболен директор в Ювентус,беше фокусирана върху привличането на играчи, като Конте иска до шест нови попълнения това лято.

Ангажиментът на Конте към клуба е добре приет и от играчите на "шпорите", които са единодушни за добрата работа на бившия наставник на Челси и Интер, откакто той дойде в клуба миналия ноември.

Хари Кейн публично заяви, че е развълнуван да продължи да работи с 52-годишния специалист, докато Юго Лорис и Ерик Дайер умоляваха клуба да го подкрепи.