Тотнъм трудно ще спечели място в първата четворка във Висшата лига на Англия през настоящия сезон, смята мениджърът на "шпорите" Антонио Конте. В средата на настоящата седмица лондончани се наложиха драматично с 3:2 като гости на Лестър след два решителни гола в допълнителното време на двубоя.

"Не забравяйте, че победихме Уотфорд в последната минута. Това се случи и срещу Лестър. Удоволствие е да гледам как отборът се бори до последната секунда. Важно е да останем реалисти и да осъзнаем, че ще ни бъде наистина трудно. Това няма да се промени след няколко добри резултата. Трябва да се подобрим значително", заяви италианският специалист пред медиите.

В неделя "шпорите" гостуват на Челси.

"За всеки клуб е важно да печели трофеи, но първо трябва да разбереш, че си готов да го правиш. Само един триумфира, а останалите остават само с опити да го сторят", каза още Конте.

Тотнъм заема пето място в класирането във Висшата лига с актив от 36 точки, но има изиграни мачове по-малко в сравнение със своите съперници за участие в Шампионската лига.

През настоящата година Челси елиминира своя лондонски противник на полуфиналите за купата на Лигата.