Мениджърът на Тотнъм - Антонио Конте, обеща на запалянковците, че отборът ще показва "воля за борба". Италианецът замени Нуно Еспирито Санто, който беше уволнен от лондонския клуб след само 10 кръга през кампанията.

"Това е чест и удоволствие. За момента искам да се отблагодаря за това доверие. Философията ми е много проста. Искам да играем атрактивен и добър футбол за феновете. Искам стабилност, без никакви колебания. Феновете заслужават да имаме добър отбор, изпълнен с конкуренция и с воля за борба. Ще направим абсолютно всичко, за да заслужим подкрепата на публиката", заяви Конте в интервю, публикувано в клубната страница на "шпорите" в Туитър.

Италианският специалист спечели титлата във Висшата лига с Челси през 2017 година. Конте има и три шампионски медала в Италия с Ювентус.

Първият мач на Антонио Конте начело на Тотнъм ще бъде срещу Витес Арнем в груповата фаза на Лигата на конференциите в четвъртък.

"Искам това ново предизвикателство с отбора да се превърне в нещо важно от моята мениджърска кариера. Получих обаждане от отбора и през лятото, малко преди началото на сезона, веднага след като бях приключил с Интер. Предпочитах да изчакам и да се наслаждавам на времето с моето семейство. Емоционално все още съм под впечатления на последната ми работа. Последните два сезона бяха наистина важни. Сега е правилният момент да започна нещо ново", каза още Антонио Конте, който изведе и Интер до първото място в Италия.

Тотнъм е на девето място в класирането във Висшата лига до момента.