Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че разполага с 60 милиона паунда за трансфери, но се притеснява да не развали баланса в своя отбор с привличането на нови футболисти.

Конте каза, че парите от продажбата на Оскар в Китай са на негово разположение.

„Когато разполагаш с добра група, е много опасно да добавиш нов човек към нея, защото може лесно да се наруши балансът“, коментира италианецът.

„Ние продадохме Оскар и имаме достатъчно пари за харчене. Важно е да инвестираме парите по правилния начин. Не обичам да харча само за идеята. Предпочитам да купя играчи, които бързо ще се адаптират към нашата система. Хора, които веднага ще паснат към нашия отбор“, добави мениджърът на Челси.

„През януари не е лесно да се намерят подобен тип футболисти. Ние работим услено в този аспект.“

„В началото на сезона нямаше нито един човек, който да вярва в нас. Нямаше нито един треньор, нито един човек, нито един журналист, който да смята, че Челси ще се бори за титлата. За нас е най-важно да продължим да работим и да бъдем концентрирани. Предстои ни още много здрава работа и трябва да играем мач за мач. 12-те поредни победи са значим успех за нас, но не са достатъчни, за да спечелим титлата“, каза още Антонио Конте.