Освободеният от Челси през лятото Антонио Конте се превръща в големия фаворит за мениджърския пост в Манчестър Юнайтед, ако се стигне до уволнение на Жозе Моуриньо.

Италианецът бе уволнен от „сините” след началото на лятната им подготовка, тъй като преговорите между клуба и неговия заместник Маурицио Сари се проточиха значително. Въпреки всичко бъдещето на Конте може отново да се окаже свързано с Висшата лига на Англия.

Сезонът на Юнайтед не стартира никак гладко, като още през лятната пауза Моуриньо нагнети напрежение с постоянните изказвания как не получава желаните попълнения. Отношенията между специалиста и голяма част от отбора не са добри, като той успя да се изпокара с рекордната покупка в историята на „червените дяволи” Пол Погба.

Според последните информации в Англия ръководството на Юнайтед по-склонно да уволни Моуриньо, отколкото да загуби френския национал, който се оказа силно желан от Барселона.

По принцип се считаше, че разделилият се по своя воля с Реал Мадрид Зинедин Зидан е топ кандидатът за поста на Специалния. Сега обаче букмейкърите на Острова свалиха значително ставките в полза на Антонио Конте – от 14/1 до едва 5/1.

Един голям плюс за италианеца е общото му минало с Погба. Двамата работиха доста добре заедно в Ювентус от 2012-а до 2014-а.

Антонио Конте взе два големи трофея в двете си години в английския футбол. В дебютния си сезон той направи Челси шампион на Англия, а през миналия 2017/2018 донесе триумф във ФА Къп (именно срещу Юнайтед на Жозе). През цялото време той често влизаше в пререкания с Моуриньо чрез медиите.

Още по темата:

Моуриньо - плашещо тих в съблекалнята след загубата от Брайтън

Феновете на Юнайтед се вдигат на нож срещу шефовете

Моу скаран и с босовете, но се запъва яко за оставка

Акциите на Манчестър Юнайтед с рекорд

Легенда на Юнайтед: Моу ще изхвърчи до Коледа

Пече ли се раздяла? В Англия спрягат Жозе за уволнение