Мениджърът на Челси Антонио Конте избухна на пресконференцията преди мача с Борнемут, като си позволи и пиперлив език по повод спекулативните истории около бъдещето му, циркулиращи из английските медии.

Италианецът в прав текст заяви, че навсякъде чете „л***яни писания” по свой адрес, включително и това, че играчите в клуба изобщо не одобряват тренировъчните му методи. Във въпросния материал се споменава още, че много голяма част от футболистите са пратили съобщения на бившия асистент-треньор Стийв Холанд, че липсва на всички (в момента Холанд е част от треньорския щаб на Англия – б.р.).

Конте напуска Челси заради семейството

Конте заяви, че самият Холанд се свързал с него в последните дни и го уверил, че няма нищо вярно в публикуваните истории. „Смятам, че около нас има доста л**на. Вярно е. Виждал съм да се случва и преди с други мениджъри – пишат се много л**на и се правят опити за създаване на проблеми между мен и клуба, между мен и играчите”, реагира Конте.

„Това е липса на уважение. Мога да приема писанията, че клубът е готов да ме уволни. Мога да приема историята с недоволните играчи, но да използвате друг човек (визира Холанд – б.р.) по такъв начин, смятам, че не е редно.”

Конте и босът на Ювентус се задъвкаха публично

„Не е хубвао, когато този човек се чувства длъжен да ми прати съобщение, за да ми каже: „Съжалявам, но това не е вярно. Извинявам се, ако искаш да дам интервю, аз съм готов.”

„Защо поставяте друг човек в тези л**на? Защо? Ако искате да ме ударите, ударете ме, готов съм. Но не намесвайте друг човек, мразя тези ситуации”, завърши Конте.