Мениджърът на Челси Антонио Конте ще трябва да реши какво ще прави с нападателя Бертран Траоре, който през настоящия сезон прави много силно впечатление с изявите си за отбора на Аякс. 21-годишният футболист продължава да е собственост на лондончани, но е малко вероятно да получи шанс да се докаже на „Стамфорд Бридж“ с оглед информациите за нестихващия интерес на Челси към Алваро Мората, Ромелу Лукаку и Алексис Санчес.

Траоре бе привлечен на „Стамфорд Бридж“ от Жозе Моуриньо през лятото на 2013 година. Той се включи в турнето на Челси в Тайланд и направи дебюта си в контролата срещу звездите от местния шампионат. Нападателят вкара два гола в трите проверки, в които взе участие.

Траоре е в полезрението на Челси още от 16-годишен, когато той изкарва шестседмични проби и играе в контролата срещу Арсенал през октомври 2011 година.

Траоре подписва предварителен договор с Челси за четири години и половина през октомври 2013 година, а всичко остава официално факт на 1 януари 2014 година.

Нападателят от Буркина Фасо обаче не получава работна виза и дебютът му за Челси се отлага.

Той преминава под наем във Витес, където в 7 мача отбелязва 3 гола. През сезон 2014/15 остава в Холандия и отбелязва 17 гола.

Това убеждава Моуриньо да му гласува доверие и през лятото на 2015 година Траоре е част от отбора по време на лятната подготовка и получава номер 14, който е овакантен от Андре Шюрле. След това нападателят е включен в състава за новия сезон. Траоре прави своя дебюти за Челси в Шампионска лига при победата с 4:0 срещу Макаби Тел Авив на „Стамфорд Бридж“, когато влиза в игра от резервната скамейка. Той трябва да изчака до декември, за да запише първия си мач във Висшата лига, когато отново влиза в игра от резервната скамейка при сензационната загуба с 0:1 от Борнемут. През същия месец той вкарва първия си гол в официален мач за първия отбор на Челси при победата с 5:1 срещу МК Донс в мача за Купата на Англия на „Стамфорд Бридж“. Той завършва сезона с 4 гола в 15 мача във всички надпревари.

Два отбора от Премиършип не крият интереса си към Тери

След привличането на Миши Батшуай, Антонио Конте решава да преотстъпи Траоре в Аякс. В холандския гранд той получава номер 9 и в шестия мач открива своята голова серия. През сезон той има 13 гола и 4 асистенции.

Челси праща под наем защитник

Бертран Траоре е достатъчно добре познат в цяла Европа, а бъдещето му ще бъде решено от Антонио Конте. Нападателят вече даде своята заявка да бъде част от състава на Челси през следващия сезон. Ако не получи шанс да остане на „Стамфорд Бридж“ и да се докаже, то отборите, които са се прицелили в него ще се сдобият с нападател с огромен потенциал.