Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте обяви, че осем футболисти и петима човека от щаба са дали положителни тестове за коронавирус.

"Днес имаме още един играч и още един човек от щаба, които дадоха положителни тестове. Утре кой ще бъде? Аз? Или друг човек от моя щаб. Със сигурност е по-добре да съм аз. Ние контактуваме с нашите семейства. Всички сме уплашени. Защо трябва да поемаме този риск? Това е моят въпрос. Бих искал да говоря за футбол, но това в момента е невъзможно. Ситуацията е сериозна и ме разстройва много. Заразата е голяма. Готвим се за мача с Рен, но е много трудно. Имахме 11 играчи на разположение за мача, но в края на днешната тренировка разбрахме, че още един от футболистите, които трябваше да започнат като титуляри утре, е положителен. Всички сме контактни", заяви Конте, който отказа да разкрие дали клубът е поискал от Премиър лийг отлагане на неделния двубой с Брайтън.

Тимът на Тотнъм трябва да приеме френския Рен в четвъртък в среща от група "G" на турнира Лига на конференциите. Според правилата на Европейската футболна централа (УЕФА) двубоят може да се проведе, ако даден клуб има поне 13 играчи на разположение, включително поне един вратар.

"Със сигурност сме малко уплашени, защото не знаем какво ще се случи" каза още Антонио Конте.