Тонги Ндомбеле трябва да работи още по-усилено в Тотнъм, за да си спечели място в титулярния състав на "шпорите", заяви мениджърът на клуба Антонио Конте.

Ндомбеле беше привлечен в тима от Северен Лондон от френския Олимпик Лион за 60 милиона евро през 2019 година. Халфът вече работи под ръководството на няколко треньори на столичани, но все още няма сигурно място в стартовия състав на Тотнъм.

"Виждал съм много мениджъри да се колебаят за неговия пост. Той определено притежава доста добри качества, но трябва да разбере, че на първо място е отборът и е задължен да играе за него", категоричен беше Конте пред английските медии в петък.

24-годишният французин може да започне титуляр за Тотнъм в неделя срещу Лийдс.

"Тренираме доста сериозно всеки ден. А той трябва да го прави още повече в сравнение с останалите. Определено има голям талант, но трябва да го използва в полза на отбора. Ако всеки футболист просто тича на терена, ще настане голяма бъркотия", каза още италианският специалист.

Конте добави, че Кристиан Ромеро ще отсъства за период между 7 и 10 дни заради контузия, докато участието на Джовани Ло Селсо за Тотнъм също остава под въпрос.