Мениджърът на Челси Антонио Конте е казал на собственика на клуба Роман Абрамович да не взима резки решения. Италианецът е казал, че евентуално негово уволнение ще бъде глупава постъпка от страна на руския милиардер.

Конте и Абрамович са провели среща преди няколко дни.

На нея Конте е казал на собственика на клуба, че трябва да продължат съвместната им работа не заради успеха на отбора през миналия сезон, а заради това, че Абрамович му има доверие.

Конте е казал на Абрамович, че има два пътя – глупавият и интелигентният.

„Ако не печелиш, опитай се да изградиш нещо важно. Има два пътя – глупавият и интелигентният“, заявил мениджърът на Челси.

През последните седмици има много сериозни спекулации относно бъдещето на 48-годишния Конте.

Луис Енрике и Маурицио Сари са спряганите за мениджърския пост в Челси.

Абрамович определено се е поучил от грешките в миналото. В предишни години обикновено мениджърът пръв си тръгваше. Достатъчно е да си припомним случаите с Луиш Фелипе Сколари, Андре-Вилаш Боаш и Жозе Моуриньо.

Затова Абрамович не побърза да уволни Конте, а ще наблюдава ситуацията отблизо и евентуално през лятото е възможно лидерите на бунта срещу Конте да напуснат клуба.

Италианският спец има договор с лондончани до 2019 г. със заплата от 10 милиона евро на сезон.

При преждевременно прекратяване на споразумението без негово съгласие, Челси ще трябва да му плати компенсация в размер на 30 милиона евро, която е записана в клауза в договора му. 

Луис Енрике приема по-малка заплата, за да води Челси