Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте заяви, че не е бил вариант за треньор на Манчестър Юнайтед и отхвърли твърденията, че не отговаря на профила, който ръководството на „червените дяволи“ търси след раздялата с Оле Гунар Солскаяер.

Името на италианеца бе сред спряганите за наследник на Соскяер. Конте обаче замени Нуно Еспирито Санто начело на Тотнъм, а Оле Гунар Солскаер бе уволнен три седмици по-късно и Юнайтед бе поет от временния мениджър Ралф Рангник.

Тимът на Тотнъм гостува на Манчестър Юнайтед тази събота в мач от 29-ия кръг на Висшата лига. „Червените дяволи“ са пети във временното класиране с 47 точки, а Тотнъм е седми с 45, но и две срещи по-малко.

„Мисля, че когато Манчестър Юнайтед реши да уволни Солскаяер, аз вече бях подписал с Тотнъм. Но честно казано, концентриран съм върху работата си в Тотнъм и не съм чел подробности“, коментира италианският специалист.

„Доволен съм, защото работя в модерен клуб с фантастичен стадион, страхотна тренировъчна база и целта да изгради нещо важно – конкурентоспособен отбор за бъдещето“, каза още Конте.