Мениджърът на Челси Антонио Конте заяви, че той никога не се е притеснявал от факта, че може да бъде уволнен, дори и през миналата година след загубата с 0:3 от Арсенал.

През миналия сезон на 24 септември Арсенал се разправи по категоричен начин срещу Челси на „Емиратс“, което постави много сериозни въпросителни относно бъдещето на Конте на „Стамфорд Бридж“.

Италианският мениджър на Челси не само промени схемата на игра на отбора на 3-4-3, но и успя да изведе „сините“ до шампионската титла във Висшата лига. В този период Челси направи серия от 13 поредни победи.

„Спомням си мача срещу Арсенал много добре, защото това бе наистина много слабо изигран двубой от наша страна. След това променихме системата си на игра, защото след тази среща аз рабрах много добре моя състав“, коментира Конте.

Конте: Арсенал е силен тим, имат шанс за титлата

„Ние нямахме баланс. В този мач те доминираха от началото до края. Мисля, че това не беше правилния начин за провеждане на срещата от наша страна. След този двубой ние променихме много неща и успяхме да спечелим шампионската титла“, добави италианецът.

„След мача на пресконференцията много добре си спомням въпроса, който ми бе зададен от един журналист относно евентуалното ми уволнение. Нашата работа е това. Ние трябва да бъдем готови за такива ситуации. Ние трябва да свикнем да живеем с такъв тип напрежение. Аз обаче не бях притеснен, защото вярвах в моята работа. Вярвах в себе си, в моите идеи, в моите методи. Със сигурност не промених начина си на мислене, моя манталитет е отново същият“, каза още Антонио Конте.