Мениджърът на Челси Антонио Конте не изключи възможноста да бъде уволнен заради негативните резултати на отбора в последно време.

Лондончани допуснаха две поредни загуби в английското първенство и завършиха наравно 3:3 срещу Рома в Шампионска лига, след като имаха аванс от два гола срещу италианския отбор.

„В момента след две загуби и равенство съм доволен от отдадеността на моите футболисти, но не и от резултатите, които постигаме“, коментира Конте.

„Всеки един треньор и мениджър трябва да е свикнал с напрежението. Аз се опитвам да давам всичко от себе си в моята работа. Когато се прибера у дома, съм доволен, защото съм дал всичко от себе си за феновете, отбора и играчите“, добави италианецът.

„Във футбола може да се случи всичко“, отговори Конте на въпрос дали се притеснява, че може да бъде уволнен.

„Най-важното е да работим, да имаме ентусиазъм. Във всеки един мач ние се стремим да даваме всичко от себе си, за да спечелим. Нашият фокус е да играем мач за мач. Всеки съперник е опасен по различни прични. За нас е важно да бъдем фокусирани върху мачовете.“

"Моите методи са същите като миналия сезон, когато спечелихме лигата. Ние тренираме може би с 70% по-малко този сезон, защото играем на всеки три дни. Да играеш всеки мач с едни и същи играчи е голям проблем.  Уотфорд направи много добри трансфери през лятото. Мачът ще бъде много труден, но след две поражения в лигата искаме да спечелим.“

Мениджърът има проблеми с контузени играчи - Н'Голо Канте, Виктор Моузес и Алваро Мората, който се завърна в игра, но не е в оптимална форма. Давид Луис и Бакайоко имат проблеми след мача с Рома от Шампионската лига, а халфът Дани Дринкуотър, който бе привлечен от Лестър все още не може да дебютира.

„Надявам се да мога да разчитам на Канте преди паузата в шампионата. Той напредва добре. Изследванията, които му направихме показват, че състоянието му се подобрява. Н‘Голо започна да работи, все още не с групата, но няма да избързваме с неговото завръщане в игра. Ще бъда щастлив, ако Канте бъде готов за мача срещу Манчестър Юнайтед или срещу Рома.“

„Дани Дринкуотър прави добър прогрес. Той работи здраво, но все още не тренира с групата. За него в момента е добре да напредва и да подобрява физическото си състояние. Опасно е да рискуваме неговото здраве. Важно е той да бъде напълно готов, за да се завърне в игра.“

Антонио Конте започва да си играе с огъня

„Не се вълнувам от думите на Моуриньо, както казах. Всеки мениджър може да говори, каквото иска за себе си, за своя отбор, за своите играчи, но не и за останалите. Моят отговор е един и същи. Всеки един треньор трябва да бъде фокусиран върху своята работа и трябва да се стреми да я върши по възможно най-добрия начин. Това са глупави неща. На мен ми е забавно да видя този ваш интерес относно това. Изненадан съм от това“, каза още Антонио Конте.