Мениджърът на Челси Антонио Конте прикани ръководството на клуба да удовлетвори финансовите претенции на Тибо Куртоа, за да може вратарят да поднови своя договор с клуба.

„За клуба е важно да изпълни условията, които поставя Куртоа, за да може той да поднови своя договор и да остане в Челси още дълги години“, коментира Конте.

„Тибо е наясно с моето мнение за него. Мога спокойно да кажа, че той е един от най-добрите вратари в света. Той е много важен футболист за Челси. Подновяването на неговия договор е задача на клубното ръководство и се надявам те да се справят със задачата си“, добави италианецът.

„Както знаете много добре, ако един голям футболист реши да не подпише нов договор, то ситуацията за клуба е много трудна. Вярвам, че ще намерим разрешение на деликатното положение, в което се намираме. Куртоа трябва да поднови своя договор с Челси преди края на настоящия сезон“, каза още Антонио Конте.

Ювентус, Реал Мадрид, Пари Сен Жермен и Атлетико Мадрид не крият своя интерес към Тибо Куртоа.

Тибо Куртоа иска заплатата му да бъде увеличена на 210 хиляди паунда на седмица.

Челси иска английски национал, ако Куртоа напусне

Челси ще направи всичко възможно, за да задържи Тибо Куртоа, който през 2014 година бе предпочетен пред Петър Чех, който бе продаден на Арсенал.

Челси подновява преговорите с Куртоа преди края на сезона

Куртоа поставил важно условие, за да поднови с Челси

Безтегловност в Челси относно Тибо Куртоа